Spectrum z Good One PR
Spectrum z Good One PR

Agencja Good One PR wraz z początkiem czerwca rozpoczęła współpracę z Domem Ubezpieczeniowym Spectrum. Do zadań agencji należy opracowanie i realizacja planu komunikacji, relacje z mediami oraz doradztwo w obszarze marketingu.
Dom Ubezpieczeniowy Spectrum to ogólnopolska multiagencja zajmująca się sprzedażą produktów ubezpieczeniowych osobom fizycznym i podmiotom gospodarczym oraz polski lider rozwiązań biznesowych dla branży pośrednictwa ubezpieczeniowego. 12-sto letnie doświadczenie wsparte zaawansowanymi technologiami IT oraz nowoczesnym modelem zarządzania pozwala dostarczyć parterom biznesowym know-how gwarantujący wysoką rentowność prowadzonego biznesu. W chwili obecnej firma posiada blisko 140 placówek sprzedażowych działających w oparciu o model franczyzowy, agencyjny oraz oddziały własne na terenie kraju. Dom Ubezpieczeniowy Spectrum działa na rzecz ponad 30 towarzystw ubezpieczeniowych, wśród których znajdują się m.in. PZU, UNIQA, WARTA, Allianz, Ergo Hestia, Generali czy MTU. Firma oferuje ubezpieczenia komunikacyjne, na życie i majątkowe. Swoim partnerom biznesowym Spectrum zapewnia wysokie standardy oraz elastyczny i innowacyjny model współpracy w relacji win-win. W ramach działań public relations agencja odpowiedzialna jest za PR korporacyjny, PR produktowy oraz doradztwo w zakresie reklamy. Z ramienia agencji za koordynację działań odpowiada Joanna Walczak.
Ogólnopolska multiagencja ubezpieczeniowa Spectrum otworzyła swój kolejny oddział w Płońsku

Przestronne biuro ze strefą obsługi klientów, kącikiem dla dzieci i zapleczem biurowo-szkoleniowym. Tak wygląda nowy oddział Domu Ubezpieczeniowego Spectrum w Płońsku. Dzięki tej inwestycji ogólnopolska multiagencja poszerza swoją sieć sprzedaży.
Dom Ubezpieczeniowy Spectrum rośnie w siłę. Właśnie otworzył kolejny oddział własny w Płońsku

Ogólnopolska multiagencja ubezpieczeniowa Spectrum rozwija swoją sieć sprzedaży. Pod koniec października otworzyła swoją nową placówkę. Oddział znajduje się w Płońsku i jest drugim biurem multiagnecji działającym w tym mieście. Poza punktem sprzedaży jest to miejsce, w k
Agent ubezpieczeniowy – franczyza czy współpraca agencyjna?

Karierę w branży ubezpieczeniowej warto rozpocząć z pomocą profesjonalnej multiagencji. Dzięki temu otrzymamy pełne wsparcie nie tylko na początku współpracy, ale przez cały okres jej trwania. Przed podjęciem wspólnych działań należy jednak zdecydować, czy będą one oparte na modelu franczyzowym czy agencyjnym. Poniżej wyjaśniamy, czym różnią się te modele współpracy na zasadach obowiązujących w jednej z multiagencji.
Ubezpieczenie firmy – poradnik dla przedsiębiorcy

Prowadzenie własnej działalności gospodarczej może być związane z ryzykiem. Każdy przedsiębiorca powinien być przygotowany na różnego rodzaju niebezpieczeństwa związane nie tylko z rodzajem prowadzonej działalności, ale także ze zdarzeniami losowymi. Właśnie dlatego warto pomyśleć o ubezpieczeniu, które odpowiednio zabezpieczy majątek i płynność finansową przedsiębiorcy.