5 pomysłów na wyjątkowy prezent z okazji Dnia Chłopaka

Kiedy chłopiec zamienia się w mężczyznę? Tego nie wiemy. Wiemy natomiast, że 30 września odchodzimy w Polsce Dzień Chłopaka. Warto potraktować to święto nieco poważniej i sprawić, by Wasz chłopak, partner lub przyjaciel poczuł się w ten dzień prawdziwie doceniony. Jeśli myślicie o upominku, zapomnijcie o sztampowych rozwiązaniach. Poniżej prezentujemy pięć propozycji, które pozwalają zdobyć nowe umiejętności, przeżyć coś niezwykłego i zostaną na długo zapamiętane.

- Często zdarza się, że chcąc sprawić przyjemność ukochanej osobie kupujemy prezent, który nie spełnia jej oczekiwań lub po prostu ma go już w nadmiarze, co dotyczy szczególnie garderoby. Możemy tego ryzyka uniknąć stawiając na ekscytujące doświadczenie i zabawę. Tym bardziej, że jest w czym wybierać i praktycznie dla każdego można znaleźć odpowiednią atrakcję. Pamiętajmy, że pozytywne emocje to najcenniejsze co możemy podarować drugiej osobie - mówi Michał Kaleta, dyrektor ds. sprzedaży i rozwoju w firmie Wyjątkowy Prezent.

Emocje na Strzelnicy

Strzelanie z broni to pomysł, z którego ucieszy się każdy facet - dostarcza mnóstwo emocji i rozładowuje stres. Uczy też opanowania, pokory i cierpliwości, a pod okiem doświadczonego instruktora jest zupełnie bezpieczny. Do wyboru jest pełna paleta broni – dla tych, którzy cenią precyzję strzału, ale nie lubią hałasu dobrym wyborem będzie broń pneumatyczna. Jeśli jednak Twój chłopak lubi mocne uderzenie, a huk broni palnej nie jest mu straszny, polecamy pistolet, rewolwer, a nawet karabin automatyczny.

Ekstremalna Wizyta w Parku Linowym, Zjazd Tyrolski

Zabawa w Parku Linowym to masa atrakcji dla lubiących wyzwania sprawnościowe. To również ogólnorozwojowa rekreacja ruchowa, która zmusza do pracy wszystkie mięśnie ciała. Jeśli Twój wybranek lubi zadbać o kondycję i niestraszna mu wysokość, jest to pomysł idealny dla niego. Przy wsparciu instruktorów pokona emocjonującą trasę z przeszkodami na wysokości blisko 8 metrów, bądź też odbędzie szalony Zjazd Tyrolski o długości nawet 175 metrów. Doskonały i niedrogi prezent dla chłopaków o sportowych aspiracjach i fanów mocnych wrażeń, którzy cenią aktywności na świeżym powietrzu.

Relaksujący masaż

Uważasz, że masaż przeznaczony jest głównie dla kobiet? Być może uwierzyłaś w popularny stereotyp – czas to zmienić! Jeśli Twojemu chłopakowi potrzeba relaksu po ciężkim i pracowitym tygodniu pracy lub zauważyłaś, że ostatnio czuje się spięty - nie wahaj się i zafunduj mu sesję masażu. Pod okiem profesjonalistów zapomni o codziennych trudach, oddając się błogiemu relaksowi, a odpowiednie techniki masażu sprawią, że poczuje się wypoczęty i gotowy do działania.

Odrzutowy plecak

Koniec lata wcale nie musi oznaczać rezygnacji ze sportów wodnych. We wrześniu i na początku października też można znaleźć ciepłe i słoneczne dni. Nic jednak nie rozgrzeje tak, jak solidna dawka emocji, którą zapewni lot odrzutowym plecakiem napędzanym strumieniem wody pod wysokim ciśnieniem. Dzięki Water Jet Pack Twój partner będzie miał możliwość wzbić się kilka metrów nad taflę wody, by następnie pomknąć tuż nad jej powierzchnią niczym hollywoodzki superbohater. To atrakcja, która nikogo nie pozostawi obojętnym, a jeśli wciąż martwisz się o temperaturę wody, pamiętaj, że na wyposażeniu jest mocna, termoizolacyjna pianka. Czas na realizację takiego prezentu to aż 12 miesięcy, więc jeśli obdarowanemu się nie spieszy, można poczekać do kolejnej wiosny lub lata.

Szalona jazda Quadem, Buggy lub Monster Truckiem

Jeśli Twój chłopak to fan motoryzacji i mocnych przeżyć, na pewno ucieszy się z możliwości pojeżdżenia terenowym pojazdem po specjalnie przygotowanym torze z przeszkodami. Wybór offroadowych pojazdów jest szeroki, a jazda każdym z nich dostarczy niezapomnianych emocji. Na nierównej nawierzchni można poszaleć za kierownicą quada lub buggy. W jeździe motoryzacyjnym potworem jakim jest Monster Truck charakter nawierzchni przestaje mieć jakiekolwiek znaczenie! Jeśli szukasz dla swojego chłopaka prezentu z dużą dawką adrenaliny, ten pomysł będzie strzałem w dziesiątkę.

Atrakcji do wyboru jest wiele, a każda dostarczy wyjątkowych przeżyć – od tych relaksacyjnych, po te napędzane prędkością i adrenaliną.  - Tylko od kreatywności partnerki zależy w jaki sposób pozwoli swemu chłopakowi spędzić jego dzień. Być może dzięki niej odkryje nowe pasje, które pozwolą mu jeszcze bardziej poszerzyć horyzonty swoich zainteresowań – komentuje Michał Kaleta, dyrektor ds. sprzedaży i rozwoju w firmie Wyjątkowy Prezent.

Wyjątkowy Prezent jest pierwszą i największą w Polsce firmą oferującą prezenty w formie przeżyć. Wśród 2500 upominków, przygotowanych z myślą o klientach indywidualnych oraz biznesowych, znajdują się atrakcje, takie jak lot balonem, egzotyczny masaż, czy jazda Ferrari. Flagowym projektem Wyjątkowego Prezentu jest unikalne, wyostrzające zmysły wydarzenie kulinarne, czyli „Kolacja w Ciemności”. Firma prowadzi sprzedaż prezentów online - poprzez serwis Wyjatkowyprezent.pl oraz w prawie 50 sklepach działających w galeriach handlowych w całej Polsce, jak również w ponad 1800 sklepach partnerskich. Więcej informacji na temat firmy można znaleźć na stronie www.wyjatkowyprezent.pl bądź www.prezentydlabiznesu.pl.

WP_strzelnica.jpg

WP_tyrolka.jpg

WP masaż.jpg

WP_Monster Truck.jpg

5_pomysłów_na_dzień_chłopaka_20.09.2018.docx

docx | 96 KB

WP_Water Jet Pack.jpg

Planujecie długi weekend? Podpowiemy, jak go oryginalnie spędzić

Gdy praca za biurkiem zaczyna przypominać wam niekończące się pasmo jednakowych doświadczeń, a upał daje się we znaki, w głowie kiełkuje myśl, by spróbować czegoś zupełnie nowego. Najbliższa okazja pojawi się już 15 sierpnia, kiedy z okazji podwójnego święta wypada wolny dzień w środku tygodnia. Jeśli do tego macie możliwość wykorzystania 2 dni urlopu – przed wami perspektywa 5-dniowego wypoczynku. Przedstawiamy kilka pomysłów na spędzenie długiego weekendu wypełnionego emocjami.
6 pomysłów na niezapomniany wieczór panieński i kawalerski

Sezon ślubny trwa w najlepsze. Państwo Młodzi wpadli więc w wir weselnych przygotowań, a nad głowami świadków zawisła ogromna odpowiedzialność – przygotować wspaniały wieczór panieński i kawalerski. Choć noc ta rządzi się swoimi prawami, a królują szczere emocje współdzielone z najbliższymi Panny Młodej i Pana Młodego, to doznaniom warto jednak pomóc. Jak? Napędzając je dawką niezwykłych przeżyć, które na długo zapiszą się w pamięci celebrujących. Poniżej przygotowaliśmy zestawienie 6 propozycji na niezapomnianą zabawę podczas wieczoru panieńskiego i kawalerskiego.
5 unikatowych inspiracji prezentowych na Dzień Ojca

Dzień Ojca coraz bliżej, a wraz z nim szereg pytań i wątpliwości, co tym razem podarować tacie, by prezent nie został szybko zapomniany. Jak sprawić, by zapisał się w pamięci przywołując po latach niezwykłe wspomnienia. Rozwiązaniem będzie prezent kreatywny, niesztampowy - czyli taki, który swoją oryginalnością zrobi oczekiwane wrażenie. 23 czerwca już za chwilę, ale nie jest jeszcze za późno, by znaleźć dla taty coś wyjątkowego.