Wege rodzina Bobby Burger: aż 4 burgery z warzywnym kotletem

Bobby Burger to pierwsza i zarazem największa polska sieć burgerowni, której lokale znajdują się w dużych miastach. W jej ofercie poza flagowymi burgerami 100 proc. wołowina znajdziemy także opcje wegetariańskie. Jak zapewnia przedstawiciel marki – jest to odpowiedź na zmieniające się preferencje gastronomiczne Polaków.

Przeprowadzone na zlecenie Bobby Burger badanie dotyczące zwyczajów i preferencji związanych z wyborem lokalu gastronomicznego pokazało nam, że głównym powodem, dla którego mieszkańcy dużych miast jedzą poza domem są spotkania towarzyskie – tak przyznaje ¾ badanych. Planując wyjście na miasto wybierają konkretny lokal, w konkretnej lokalizacji, z fajną atmosferą, w którym każdy znajdzie coś dla siebie i przy okazji rozmowy smacznie zje. Problem pojawia się, gdy jedna z osób w towarzystwie nie je mięsa, a sałatka nie jest tym, co zaspokoi głód na cały wieczór – mówi Dorota Żurkowska, R&D Manager w Bobby Burger. – Naszą opcję Wege Burgers kierujemy do osób, które mięsa nie jedzą lub danego dnia po prostu nie mają na nie ochoty. Znalazły się w niej aż 4 różne burgery z warzywnym kotletem - mówi Dorota Żurkowska.

Wege rodzina – Veggie, Janush, Grażyna i Brajan

Burger Veggie to warzywny senior marki Bobby Burger. Jest w ofercie od samego początku i stale cieszy się zainteresowaniem klientów. Kotlet z zielonej soczewicy, doprawiony suszonymi pomidorami i przyprawami w towarzystwie sałaty, czerwonej cebuli, pomidora, ogórków konserwowych, oraz sosu Classic i lekkiego, jogurtowego sosu Herbal-G, oprawiony w świeżo wypieczoną bułkę pełne ziarno, tworzy kompozycję smaków, po które wraca się często i chętnie.

Kolejnym burgerem, który dołączył do wege rodziny jest Janush, którego wyróżnia wąs i dobrze przyprawiony kotlet na bazie pieczonych buraków z kaszą jaglaną. We wnętrzu bułki brioche znalazł się majonez buraczany, pestki dyni, świeża czerwona papryka, czerwona cebula, pomidor, sałata i absolutny hit, wspomniany wcześniej sos jogurtowy Herbal-G.

Płeć piękną w wege rodzinie Bobby Burger z dumą reprezentuje Grażyna. Bułkę brioche wypełnia niepowtarzalny kotlet z kaszy jaglanej z dynią hokkaido i dodatkiem sera gouda oraz przypraw. Elegantkę Grażynę upiększa majonez cytrynowy, cytrusowy sos sojowy z miodem, szczypiorek, grillowana marchewka, czerwona cebula i chrupiąca sałata.

Najmłodszy wegetariański burger to Brajan -  sportowa, zadziorna dusza w czapce z daszkiem, zamknięta w bułce typu brioche. Brajan skrywa w sobie kotlet z pieczonych batatów i białej fasoli, doprawiony przyprawami, ostrym sosem Sriracha i sosem sojowym. Jego bogate wnętrze wypełnione jest ciągnącym serem american, ogórkami konserwowymi, ostrymi papryczkami jalapeno, czerwoną cebulą, mixem sałat, sosem Mango Mayo oraz sosem Herbal-G.

Bobby Burger to pierwsza i zarazem największa polska sieć burgerowni. To marka tworzona dla aktywnych i dynamicznych osób, lubiących wielkomiejski gwar. Jej początki sięgają 2012 roku, kiedy to dwóch znajomych wyruszyło food truckiem na ulice Warszawy. Zaledwie rok później pojawił się pierwszy lokal w samym centrum stolicy, przy ul. Żurawiej. W ciągu kolejnych sześciu lat Bobby Burger na stałe wpisał się w gastronomiczne serca 14 polskich miast, w których funkcjonują 34 lokale marki i jeden punkt sezonowy. Bobby Burger planuje w dalszym ciągu mocno akcentować swoją obecność w kulturze miejskiej, a nowa oferta franczyzowa marki stanowi zapowiedź jej intensywnej ekspansji na polskim rynku. Od początku istnienia, marce przyświeca hasło: REAL FOOD, REAL PEOPLE – prawdziwe jedzenie dla prawdziwych ludzi. Jedną z autorskich inicjatyw marki jest Bobby Team, wspierający pasję, energię i dynamizm młodych ludzi. Więcej informacji na stronie: www.bobbyburger.pl .

Wege Grażyna, fot.Kacper Pasicz.png

Wege Brajan, fot.Kacper Pasicz.png

Wege rodzina Bobby Burger - plansza.png

Wege rodzina Bobby Burger- aż 4 burgery z warzywnym kotletem - inf. prasowa (1).docx

Brajan.jpg

Gra¾yna.jpg

Veggie.jpg

Janush.jpg

Jesień w lokalach Bobby Burger. Na klientów czeka nowe menu sezonowe

Bobby Burger to pierwsza i największa polska sieć burgerowni, znana głównie ze swoich flagowych burgerów ze 100 proc. wołowiną. Ostatnio jednak zdobywa popularność również wśród wegetarian, dzięki rosnącej ofercie bezmięsnej. Ogólnopolska działalność sieci nie przeszkadza w kwartalnej zmianie menu. Co trzy miesiące w jej lokalach pojawiają się nowe pozycje sezonowe. Jesienią na klientów sieci czekają burgery Godzilla oraz Alibaba, przygotowane według autorskich pomysłów.
Bobby Burger otworzył pierwszy lokal w Lublinie. To już 37 burgerownia tej sieci

Bobby Burger, największa polska sieć burgerowni okrzyknęła rok 2018 rokiem intensywnej ekspansji. Marka dynamicznie rozwija się w oparciu o system franczyzowy oraz otwarcia lokali własnych. W drugiej połowie sierpnia uruchomiła swój pierwszy lokal w Lublinie, zyskując tym samym 12 lokal własny oraz 37 burgerownię na mapie Polski.
Bobby Burger zapowiada kolejne otwarcia. Do końca wakacji sieć powiększy się o dwa nowe lokale

Bobby Burger to pierwsza i zarazem największa polska sieć burgerowni. Obecnie w całej Polsce znajdują się 34 lokale marki i jeden punkt sezonowy, działający w oparciu o nowy koncept Bobby Burger Smart Cube. Jednak to nie koniec ekspansji na polskim rynku - w ciągu najbliższych trzech miesięcy sieć powiększy się o kolejne dwa lokale, w Zielonej Górze i Lublinie.
Raport: Gastronomiczne preferencje mieszkańców dużych miast

Jedzenie „na mieście” staje się dla Polaków coraz bardziej naturalne i powszechne. Z badania zwyczajów i preferencji związanych z wyborem lokalu gastronomicznego, przeprowadzonego na zlecenie marki Bobby Burger wynika, że mieszkańcy dużych miast posiłki poza domem coraz częściej traktują jako pretekst do spotkania ze znajomymi – tak przyznaje ¾ badanych, a w lokalach spędzają blisko godzinę.