Słomka ptysiowa z Brześcia Kujawskiego po raz kolejny na targach w Dubaju

ZPC Brześć, producent słodyczy i przekąsek, takich jak słomka czy groszek ptysiowy, po raz kolejny zaprezentuje swoje wyroby na prestiżowych, międzynarodowych targach branżowych yummex Middle East w Dubaju. Podczas wydarzenia, które odbędzie się w dniach 30 października – 1 listopada firma będzie promować swoją markę eksportową.

Targi to doskonała okazja do promocji oferty firmy, pozyskania nowych kontaktów handlowych oraz rozwijania relacji z dotychczasowymi kontrahentami, jak również do obserwacji trendów i nowości w branży. W 12. edycji międzynarodowych targów słodyczy i przekąsek w regionie MENA (ang. Middle East& North Africa) udział weźmie ponad 330 wystawców z blisko 50 krajów. Wśród najważniejszych producentów słodyczy, przedstawicieli sieci handlowych oraz hurtowników nie zabraknie reprezentacji z Polski. Firma z Brześcia Kujawskiego podczas targów będzie promować swoją autorską markę eksportową Crispico, zaprezentowaną po raz pierwszy właśnie podczas targów yummex dwa lata temu. W tym roku firma zaprezentuje nowe opakowania swoich wyrobów o gramaturze 50 g. CRISPICO LITTLE SNACKS – SNACKS 2GO stworzone zostały na potrzeby klientów, którzy chcą mieć zawsze pod ręką przekąski na tzw. „jeden raz”.

Dobre, bo polskie

Zakład Produkcji Cukierniczej Brześć w swojej strategii rozwoju stawia na eksport. Właśnie dlatego od 2016 roku na zagranicznych wydarzeniach branżowych prezentuje swoje produkty pod brandem marki eksportowej. Podczas kolejnej wizyty na dubajskich targach rodzinna firma z Kujaw przedstawi swoje flagowe wyroby: słomkę ptysiową z cukrem, z cynamonem i nasionami oraz groszek ptysiowy. – Chcemy dotrzeć do jak największej liczby zagranicznych odbiorców. W związku z tym obecność na różnorodnych targach branżowych to obowiązkowy punkt w naszym kalendarzu. Liczymy, że wizyta na targach yummex pozwoli nam na zbudowanie długotrwałych relacji z potencjalnymi, zagranicznymi partnerami – komentuje Arkadiusz Drążek, dyrektor ds. handlowych w firmie Brześć.
Produkty Brześcia obecnie dystrybuowane są na kilka kontynentów, trafiając w ten sposób do konsumentów m.in. w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Chinach, Niemczech, Wielkiej Brytanii czy Rosji. W Polsce, słodycze i przekąski tej marki można nabyć w sieciach supermarketów i dyskontów, takich jak Biedronka, Lewiatan, POLOMarket, Intermarché czy Dino, jak również w mniejszych sklepach osiedlowych i hurtowniach spożywczych na terenie całego kraju.

O firmie Zakład Produkcji Cukierniczej Brześć istnieje od 1984 roku. Rodzinna firma z Brześcia Kujawskiego specjalizuje się w tradycyjnych, opartych na domowych recepturach wyrobach cukierniczych. Produkty Brześcia regularnie pojawiają się w sieciach handlowych, takich jak Biedronka, Tesco, Dino, POLOmarket czy Lewiatan, jak również w mniejszych, prywatnych sklepach. Produkty Brześcia są również eksportowane m.in. do Stanów Zjednoczonych, Kanady, Niemiec, Wielkiej Brytanii, Rosji, Łotwy czy Estonii. Więcej informacji na temat firmy można znaleźć na stronie www.brzesc.pl

Słomka ptysiowa_Brześć.JPG

Słomka ptysiowa z Brześcia Kujawskiego po raz kolejny na targach w Dubaju .docx