Würth otworzył największy sklep stacjonarny w Polsce

Sieć sklepów stacjonarnych firmy Würth Polska wciąż rośnie. Najnowszy sklep, otwarty przy ul. Puławskiej w Warszawie, bije rekordy powierzchni. Podczas planowanych dni otwartych klienci będą mogli zapoznać się z jego ofertą dostępną na miejscu. Jak zapowiada przedstawiciel firmy – w tym roku powstaną jeszcze cztery sklepy stacjonarne rozmieszczone w różnych regionach Polski.

Würth Polska zaopatruje przedsiębiorców w specjalistyczne produkty oraz wysokiej jakości narzędzia i rozwiązania techniczne dla przemysłu, motoryzacji, budownictwa, ciesielstwa, stolarstwa czy rolnictwa. Firma posiada sieć sklepów stacjonarnych, która liczy już 27 obiektów w całym kraju, cztery z nich w samej Warszawie. Marka szybko umacnia się na rynku, a produkty dostępne są w całej Polsce, również dzięki sprzedaży internetowej. Sklep przy ulicy Puławskiej w Warszawie jest największym ze wszystkich otwartych dotychczas placówek w naszym kraju.

Warszawski gigant

Nowo otwarty sklep znajduje się w Warszawie przy ul. Puławskiej 324, a jego powierzchnia przekracza 300 mkw. Dzięki temu na miejscu można zapoznać się z szerokim asortymentem firmy, dedykowanym specjalistom z różnych branż. Prawdopodobnie już w marcu zostaną tam zorganizowane dni otwarte, które będą promować nową lokalizację. – Okres dni otwartych to doskonały moment na poznanie naszych produktów, przetestowanie ich, uczestnictwo w szkoleniach i prezentacjach nowości. Dla naszych nowych klientów istotne na pewno jest także samo zapoznanie się z marką i przetestowanie jakości produktów przed ich zakupem. O szczegółach wydarzenia poinformujemy na naszej stronie internetowej – zapewnia Michał Osipiak, Specjalista ds. Marketingu Sklepów Würth Polska.

Komfort to podstawa

Rozwojowi firmy przyświeca hasło „Blisko. Bliżej. Würth!”, które ma podkreślać dbałość o dostępność niezależnie od miejsca zamieszkania klienta. Dlatego oprócz zaangażowania w sprzedaż internetową, firma inwestuje w rozwój miejsc, w których można zapoznać się z jej ofertą i na spokojnie wybrać najlepsze dla danej osoby i jej biznesu produkty Würth Polska.  – Na komfort zakupów w naszych sklepach stacjonarnych składa się przede wszystkim szeroki wybór produktów, dobra obsługa i optymalna lokalizacja – mówi Michał Osipiak. – W 2018 roku planujemy kolejne inwestycje, czyli otwarcia jeszcze czterech obiektów, zlokalizowanych w Zielonej Górze, Toruniu, Płocku i Tarnowie. Obecnie jesteśmy na etapie poszukiwania odpowiednich lokali na wynajem pod sklepy w tych miejscowościach – podsumowuje Michał Osipiak, Specjalista ds. Marketingu Sklepów Würth Polska.

O Würth Polska

Würth Polska jest liderem w technice zamocowań i dystrybucji produktów dla profesjonalistów, obecnym na polskim rynku już 28 lat. To nowoczesna firma i wiarygodny, stabilny pracodawca, który zatrudnia ponad 610 pracowników, z czego 440 w Dziale Sprzedaży podzielonym na 5 dywizji – Auto, Cargo, Drewno, Budownictwo i Metal. Würth Polska posiada 27 sklepów stacjonarnych oraz rozbudowany sklep internetowy, który zapewnia możliwość zakupów 24h bez wychodzenia z domu. Centrala firmy i nowoczesne centrum logistyczne o powierzchni ponad 5000 mkw. znajdują się w Warszawie. Koncern prowadzi sprzedaż wyłącznie firmom i osobom prowadzącym działalność gospodarczą. Więcej informacji o Würth Polska pod linkiem.

O grupie Würth

Grupa Würth została założona w 1945 r. w Niemczech. Obecnie składa się z 400 samodzielnych firm, rozmieszczonych w 80 krajach na wszystkich kontynentach. Zatrudnia ponad 74 tys. osób, z czego ponad 32 tys. to przedstawiciele handlowi. Würth to również ponad 3 mln klientów. Zgodnie ze wstępnym rocznym sprawozdaniem finansowym, Grupa Würth odnotowała w 2017 r. rekordowy wynik sprzedaży na poziomie 12,7 mld EUR, co oznacza wzrost o 7,5 procenta w porównaniu do roku wcześniejszego.

panorama1.png

panorama2.png

Würth otworzył największy sklep stacjonarny w Polsce - inf. prasowa.doc

doc | 51,5 KB

Würth Polska otworzył swój pierwszy sklep w Toruniu. To już 30 sklep sieci na terenie naszego kraju

Würth jest marką znaną na całym świecie, która zaopatruje przedsiębiorców w wysokiej jakości artykuły specjalistyczne dla różnych branż. Na polskim rynku obecna od 1990 roku, gdzie prowadzi sprzedaż przez przedstawicieli handlowych, rozbudowany sklep internetowy, a także
Jesienna edycja dni otwartych w sklepach Würth Polska

Po zakończonych sukcesem letnich dniach otwartych, Würth Polska rusza z kolejnymi wydarzeniami w swoich sklepach stacjonarnych rozmieszczonych na terenie całego kraju. We wrześniu i październiku odbędzie się 11 eventów, w czasie których obecni i potencjalni klienci firmy będą mogli skorzystać z licznych promocji, pokazów produktowych i bezpłatnych szkoleń. Przewidziano również atrakcyjne nagrody za każdy zakupiony produkt. Pierwsze wydarzenie będzie miało miejsce już 4 września br. w nowo otwartym sklepie w Zielonej Górze.
Würth Polska otwiera kolejne sklepy. Do końca roku chce mieć ich 31 na polskim rynku

Firma Würth Polska otworzyła kolejne dwa sklepy. Tym razem pierwsze placówki w Zielonej Górze i Płocku. To jednak nie koniec ekspansji na polskim rynku – do końca roku firma chce otworzyć jeszcze dwa obiekty i tym samym powiększyć swoją sieć sklepów specjalistycznych do 31 placówek rozmieszonych na terenie całej Polski.
Jazda podczas słabej widoczności? Jest na to sposób

Kąt widzenia człowieka wynosi 180 stopni, ale prędkość z jaką porusza się samochód i warunki pogodowe mogą ograniczyć go nawet do 30 stopni. Jak zadbać o to, by nie tracić kontroli nad pojazdem i bezpiecznie poruszać się po drodze, nawet podczas najcięższych warunków atmosferycznych? Z pomocą przychodzi nano-wycieraczka, czyli powłoka hydrofobowa.